Groep 1/2 A

Juf Elise (maandag t/m vrijdag)

Kinderboekenmuseum
23 maart 2022
Met de klas zijn we naar het kinderboekenmuseum geweest. Wat was het een succes!

IPC
21 januari 2022
Tijdens ons ipc-thema staat onder andere het doel samenwerken centraal.
Gisteren werden de kinderen in groepjes verdeeld en kregen zij de opdracht om te tekenen wat er allemaal bij schaatsen hoort. We gingen eerst in gesprek over dat sommige kinderen heel goed kunnen tekenen en andere kinderen vinden dit nog moeilijk. We spraken met elkaar af om elkaar te helpen, want dat betekent onder andere samenwerken. De kinderen bedachten mooie voorbeelden over wat samenwerken nog meer betekent. Vervolgens gingen de kinderen aan de slag, zij maakten goede afspraken over wat er getekend moest worden en de taken werden goed verdeeld. Het was ontzettend fijn en mooi om te zien hoe de kinderen elkaar hielpen wanneer het even moeilijk werd.

IPC
19 januari 2022
Vandaag zijn wij gestart met ons nieuwe ipc-thema: Brrr... wat is het koud!
We hebben het vandaag gehad over vriezen, schaatsen, glad, de temperatuur, de thermometer, warme kleren, de schaatswedstrijd en leren schaatsen. Op de foto zien jullie hoe onze thematafel langzaamaan verandert in een winters thema. De kinderen waren erg enthousiast over het nieuwe thema. Zij deelden meteen hun schaatservaringen van vorig jaar en we hebben nog een schaatswedstrijd in de klas gehouden.

Naar de voorstelling
3 november 2021
De voorstelling: "De vrouw en het jongetje" hebben wij vandaag met veel plezier bekeken.

Het verhaal ging hierover:
Een jongetje woont nog maar net in de stad. Vreemde straten, vreemde mensen. En daar op het balkon staat de vrouw, de grote vrouw, de reuzenvrouw. "Ze eet vast kinderen!", denkt het jongetje. Iedere dag komt hij langs haar huis; bang, maar ook nieuwsgierig. Stap voor stap overwint het jongetje zijn angst. En de vrouw? Die eet geen kinderen; ze maakt kaartenhuisjes, ruikt naar snoep. En soms voelt ze zich wat alleen. Tot ze op een dag een jongetje ziet lopen.

Deze vertelvoorstelling met prachtig decor, is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Geert de Kockere.

We hebben de kinderen zien genieten, geweldig.