Groep 1/2 B

Juf Mieke (ma) & Juf Evelyn (di/woe/do/vrij)
Verkeer
(23-02-2023)
De afgelopen weken hebben we over verschillende voertuigen zoals: de fiets, de auto en de trein, geleerd. Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kinderen was groot. Er is goed meegedacht en meegedaan tijdens de lessen en activiteiten. Zo is bijvoorbeeld in samenwerking met de kinderen de huishoek veranderd in een werkplaats van de fietsenmaker, in een garage en een treinstation. Hierdoor kon de opgedane kennis worden toegepast in het rollenspel. Ook is er van alles bedacht en gemaakt wat zeer verrijkend was voor de interactie en de woordenschat. De letters v, t en s zijn aanbod gekomen en zijn diverse liedjes aangeboden. Afgelopen dinsdag hebben de kinderen een lesje oversteken op het plein gevolgd. De foto's geven een impressie van wat wij hebben gedaan.
Voorstelling
(15-02-2023)
Vanmorgen mochten wij genieten van de voorstelling: "Elke dag jarig" van "Theater de Stuiter". Eerst bekeken we een powerpoint in de klas en werden o.a. de hoofdpersonen besproken en gingen samen nadenken over hoe het zou zijn om elke dag jarig te zijn.
Eenmaal in de gymzaal ging de voorstelling van start. Wat was dat genieten! De voorstelling was grappig, boeiend en afwisselend en dit was te zien aan de gezichten van de kinderen.
Bezoek aan de bibliotheek
(24-01-2023)
Gisteren hebben wij een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Terwijl wij onze jassen aan het ophangen waren, werd meteen verteld waar het verhaal over ging. Het verhaal ging namelijk over Mannetje Jas. Mannetje Jas is een mannetje dat het altijd koud heeft en op een dag trekt hij wel 15 jassen over elkaar heen aan! Bij de kapstok hebben we 15 jassen geteld om te kijken hoeveel jassen dit dan zijn. We kwamen erachter dat dit heel veel jassen waren.
Vervolgens mochten de kinderen naar de blauwe tent lopen, daar hebben zij een spelletje gespeeld en vervolgens hebben we naar het verhaal van Mannetje Jas geluisterd.
2 kinderen mochten zelfs ervaren hoe het was om als Mannetje Jas te zijn. Daarna hebben de kinderen een eigen boek uitgezocht die we mochten lenen en bekijken op school.
We hebben genoten van dit fijne uitje.
Kerstviering
(23-12-2023)
Het was genieten om de kinderen zo gezellig met elkaar te zien eten, praten en optreden. Wat hebben de kinderen het versje goed opgezegd en het liedje goed gezongen!
Wij willen jullie bedanken voor alle hulp die dit alles mogelijk heeft gemaakt. En daarnaast ook hartelijk bedankt voor alle attenties, kaartjes met lieve woorden en tekeningen van de kinderen. Dat doet ons goed!
Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!!

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool