Groep 3

Groep 3

Juf Claartje (ma/di)
Juf Ingrid (woe/do/vrij)
 
Week 12
17-11-2023

De lesweek zit er weer op. Het was een week vol met leerzame en gezellige activiteiten. De letter f is aangeboden en de leerlingen hebben geoefend met het lezen van woorden met 2 medeklinkers voor- of achteraan het woord (bijvoorbeeld stoep). Bij rekenen hebben we geoefend met klokkijken met hele uren, zowel op een analoge als een digitale klok. Ook zijn we verder gegaan met het splitsen van getallen; uitgebreid naar getallen onder de 10. Uiteraard hebben we ook aandacht besteed aan Sinterklaas. Maandag was er een enveloppe bezorgd met een brief van Jeroen van het Sinterklaas journaal. Hierin zaten lijstjes waar de leerlingen tekeningen in mochten maken voor Sint en Piet om het Pietenhuis mee te versieren.
 

Week 10 
04-11-2023

Lesweek 10 ligt alweer achter ons. Een week vol leuke en leerzame activiteiten. Dinsdag was het Halloween en dat hebben we op school gevierd. Iedereen had zijn best gedaan op een outfit. Goed georganiseerd door groep 7/8, veel dank! We hebben een bordspel gedaan, mummies gemaakt van wc papier, een speurtocht en als afsluiting een coole modeshow in de gymzaal!
We zijn met een nieuw thema van Lijn 3 gestart: Op wielen. De leerlingen waren heel enthousiast om weer in een nieuw werkboek te gaan werken en nieuwe letters te leren. Bij rekenen zijn we gestart met aftrekken. We leren aan de hand van het kralenrek, de getallenlijn en afbeeldingen minsommen op te lossen. Sommige leerlingen kunnen ook al ‘kale sommen’ maken. Tenslotte hebben we een paddestoel geknutseld door papier te scheuren en te plakken. Het zijn mooie werkstukjes geworden. Deze zullen worden opgehangen bij de kapstokjes.

Week 8
13-10-2023

De herfst is al weer een aantal weken begonnen. In de klas hebben daarom de zonnebloemen plaats gemaakt voor paddenstoelen.
Het is nu vakantie en de leerlingen hebben dit absoluut verdiend! Er is hard gewerkt afgelopen periode en de leerlingen zijn inmiddels goed gewend in groep 3.

Deze week hebben we de letters ‘o’, ‘p’ en
‘oe’ geleerd. We hebben ook flink geoefend met de spelling van woorden met een ‘l’, ‘o’, ‘oo’ of 'oe’.
In de rekenlessen hebben we leren optellen tot 10 in verschillende contexten: met kralen, strandballen, met ‘kale sommen’, maar ook met centimeters. We hebben geleerd lijnen te trekken met behulp van een liniaal.
Tenslotte was het deze week nog Kinderboekenweek. We hebben hier aandacht aan besteed door wederom papa’s en mama’s te verwelkomen in de klas om uit een leuk boek voor te lezen. Hartelijk dank voor alle mooie verhalen. De leerlingen hebben ervan genoten.
Daarnaast hebben we donderdag de voorleeswedstrijd gehad, waarbij Estelle groep 3 vertegenwoordigde. Sebastiaan zat namens onze klas in de jury. Estelle heeft de wedstrijd gewonnen. De leerlingen, juffen en Estelle zelf zijn trots op deze prestatie. Super!

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool