Groep 6

Juf Hedy (ma/di)
Juf Simone (woe t/m vrij)

Groep 6

Museum groep 7/8
(24-02-2023)
Gisteren heeft groep 6 genoten van het museum van groep 7/8. Hierbij de foto's.

STEM-lessen
(15-02-2023)
De afgelopen periode hebben de kinderen in de STEM lessen verder kennis gemaakt met programmeren en robotica. Op deze manier raken ze bekend met enkele basisbeginselen van de 21 ste eeuwse vaardigheid computational thinking.

Zo hebben ze tijdens de les 'Codekraken met Dash’ de robot Dash zo geprogrammeerd dat hij alle letters van het codewoord weet te vinden. Voordat er geprogrammeerd kon worden moesten de kinderen eerst het codewoord vinden door het kraken van binaire codes. Een super leuke les over programmeren en binaire taal dus en de kinderen waren erg enthousiast.

Tijdens de les ‘Bouwen en programmeren met LEGO’ hebben we eerst kritisch nagedacht over wat leven in een robotsamenleving betekent. Daarna zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met de educatieve bouwset LEGO WeDo 2.0. Na het bouwen van de LEGO robot ‘Milo de wetenschapper’ moest deze geprogrammeerd worden om diverse opdrachten te kunnen uitvoeren. De kinderen worden hier steeds beter in en in no time reden er dan ook de mooiste robot modellen rond in het lokaal, erg leuk om te zien!

De komende periode maken de kinderen kennis met het fenomeen stroomkring.
Ze leren omgaan met batterijen, lampjes, kabeltjes, fittingen e.d, maken hun eigen bibberspiraal en leren meer over de stroomkring door het spelen van de escaperoom “Stroom’.(02-12-2022)
We merken dat de SInterklaaskoorts stijgt. Ze worden wat drukker en zijn ontzettend enthousiast. Ondanks dat hebben ze deze week hard gewerkt, met name vandaag hebben we zo leuk gewerkt met elkaar.

In de middag lag dan ook iets leuks in het verschiet, een escaperoom van Sinterklaas. De Sint was door alle drukte op het vliegveld de pakjes kwijtgeraakt. De kinderen moesten deze pakjes terugvinden d.m.v. het oplossen van de verschillende raadsels. Deze raadsels waren best lastig maar met wat samenwerking en hulp van de juf kwamen ze er aardig uit. Na afloop kregen ze een lengte- en breedtegraad die ze konden invoeren op het internet. De pakjes waren bezorgd in Apeldoorn. Gelukkig maar want dan konden ze daar opgehaald worden.
Het samenwerken deden wij overigens in tweetallen die niet zo snel met elkaar samenwerken. Leuk om dan te zien hoe ze toch met elkaar aan de slag gaan.

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool