Groep 8

Groep 8

Meester Jordi (ma t/m vrij)
Sinterklaasviering
(06-12-2023)
isteren was het dan eindelijk tijd voor de surprises. Het was een gezellige ochtend! En als klap op de vuurpijl kwam Sinterklaas met zijn pieten ook nog even langs in de klas. In de bijlage van dit bericht vindt u enkele foto's.

Pietje spelen
(23-11-2022)
Vandaag speelden de kinderen van groep 8 Pietje voor de groepen 1/2A, 1/2B, 3 en 4. Ze deden het fantastisch! In de bijlage vindt u een mooie groepsfoto. Wat een plaatje!

Struikelstenen
(03-11-2022)
Wat ben ik ontzettend trots op de kinderen van groep acht. Vanmiddag was de ceremonie omtrent de struikelstenen en wat hebben zij het fantastisch gedaan. De ceremonie duurde ongeveer 2 uur en de kinderen hebben de hele tijd netjes gezeten en geluisterd. Toen het eenmaal tijd was om hun eigen lied ten gehore te brengen liepen ze heel rustig naar het podium. Ze zongen de sterren van de hemel! Daarna werd er nog een kort woordje gedaan door twee leerlingen.

Na de ceremonie mochten wij ook aanwezig zijn bij de onthulling van de struikelsteen aan de Oranjelaan. Hier legden drie leerlingen een mooie, witte roos neer. In aanwezigheid van de burgemeester van Wassenaar, wethouders, de nabestaanden, familie en buurtbewoners liepen de leerlingen van groep 8 even langs de struikelsteen, om vervolgens weer terug naar school te gaan. Iedereen was erg onder de indruk van de kinderen. De aanwezigen gaven aan dat ze het lied erg indrukwekkend vonden. Ook gaven ze grote complimenten aan alle kinderen voor hun oplettendheid en respectvolle houding.

De afgelopen twee dagen hebben wij zelf herdenkingsstenen beschilderd. Morgenmiddag zullen de kinderen van groep 8 samen met Meester Jordi en Juf Yvette langs de vijf gelegde struikelstenen lopen om de herdenkingsstenen neer te leggen. Deze stenen blijven een week liggen, voordat ze naar ze Joodse begraafplaats in Wassenaar Kerkehout worden gebracht.

De Kievietschool heeft de vijf struikelstenen geadopteerd. Dit betekent dat elk jaar de groepen acht zorgen dat de stenen goed worden onderhouden. Een mooie toevoeging aan ons huidige curriculum omtrent de Tweede Wereldoorlog.

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool